26.6.10

Comú d'infants de Canillo (23 de juny)


Els escolars de Canillo han demanat, entre d'altres coses, espais gratuïts per celebrar els seus espectacles o millores en l'àmbit de la seguretat vial en el consell d'infants celebrat aquest matí.
La demanda, per part dels alumnes de l'Escola Andorrana, es fa perquè no troben bé que les escoles hagin de pagar per utilitzar les sales del Palau de Gel o de l'Edifici Perecaus. Els cònsols de Canillo han explicat que l'objectiu de la nova direcció del Palau de Gel és que la infraestructura sigui rendible, i és per això que no poden fer diferències a l'hora de fer pagar el lloguer de les sales. De tota manera, han destacat que el comú ja atorga una subvenció de 3.000 euros a les escoles per tal que puguin pagar aquest tipus de despeses. D'altra banda, els infants també han demanat millores als parcs infantils, que es promocioni el camí de la Vall del Riu, i mesures per augmentar la seguretat viària, sobretot a la recta d'Incles, on es va atropellar un infant.

A banda de la problemàtica dels preus dels espais, les propostes de l'Escola Andorrana han consistit en demanar que es faci publicitat del camí de la Vall del Riu, tant a través de la pàgina web de l'escola i del comú, com amb l'edició de tríptics, que els alumnes elaboraran amb l'ajuda i el suport de la corporació. També han demanat que es netegin els gargots del parc de l'skate i es proposin dissenys per pintar-lo, cosa que el Departament de Joventut estudiarà, així com que el comú repari els elements malmesos i instal·li papereres de reciclatge, tal com ja es va demanar l'any passat. En matèria de seguretat viària, els infants s'han mostrat preocupats per les velocitats dels vehicles que creuen la parròquia, i han demanat al Comú que instal·li bandes sonores o passos de vianants elevats. El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, ha indicat que el Govern va mostrar la seva intenció de col·locar radars fixos i mòbils a la parròquia de Canillo. A més, Casadevall ha dit que tornaran a activar els semàfors de velocitat que hi ha a les entrades de la població.

Els alumnes de l'escola francesa han proposat col·locar flors i plantes a l'escola, i també han demanat que es millori el terra del pati i que es construeixi una coberta davant de la porta del mòdul prefabricat, per tal de poder-se resguardar de la pluja i la neu. El cònsol ha indicat que s'ha de valorar si val la pena tirar endavant aquestes millores un cop es disposi del calendari de construcció de la nova escola.